Ο άλλοτε διερμηνέας του Ίβιτσα Όσιμ στον Παναθηναϊκό, Δημήτρης Παναγιωτάκης, αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Βόσνιο προπονητή.
Αναλυτικά τα όσα έγραψε:
«Πέθανε ο θρυλικός προπονητής Ίβιτσα Όσιμ!
Η παγκόσμια ποδοσφαιρική οικογένεια θρηνεί την απώλεια του Ίβιτσα Όσιμ, με τον άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών.
Ήταν μεγάλη τιμή που διετέλεσα διερμηνέας και βοηθός του στον Παναθηναϊκό την περίοδο 1992-94. Υπήρξε τεράστια προσωπικότητα και ο πλέον ακριβοδίκαιος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ! Ήταν μια κινητή ποδοσφαιρική εγκυκλοπαίδεια και ως προπονητής ήταν τουλάχιστον 50 χρόνια μπροστά από την εποχή του! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!
Ο Ίβιτσα Όσιμ, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί 1η Μαΐου σε ηλικία 81 ετών, στο Γκρατς όπου και έμενε τα τελευταία χρόνια.
Γεννήθηκε στο Σαράγεβο στις 6 Μαΐου 1941 και κατά τη διάρκεια της 18χρονης συλλογικής ποδοσφαιρικής καριέρας του φόρεσε τη φανέλα αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων της Στρασμπούρ, της Σεντάν και της Βαλενσιέν, ενώ με την εθνική Γιουγκοσλαβίας αγωνίστηκε σε 16 ματς, σκοράροντας 8 φορές. Το 1978 κρέμασε τα παπούτσια του και στη συνέχεια άπαντες υποκλίθηκαν στην αξία του όταν άρχισε τη διαδρομή του ως προπονητής, με τον Όσιμ να κοουτσάρει την Ζελέζνιτσαρ, την εθνική Γιουγκοσλαβίας, την Παρτίζαν, την Στουρμ Γκρατς και την εθνική Ιαπωνίας (τελευταία του ομάδα), με το ελληνικό φίλαθλο κοινό να έχει στο μυαλό του για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.
Ο Όσιμ ανέλαβε το «Τριφύλλι» το 1992 διαδεχόμενος τον Βασίλη Δανιήλ και έμεινε για σχεδόν δύο χρόνια στον πάγκο του, κατακτώντας μάλιστα το Κύπελλο Ελλάδας το 1993 (1-0 τον Ολυμπιακό). Το πέρασμά του από την Ελλάδα ήταν δυναμικό, αφού και ο ίδιος ήταν αυθόρμητος και εκρηκτικός, ενώ η φράση του “Η μπάλα είναι πόρνη” που είχε χρησιμοποιήσει μία φορά σε συνέντευξη Τύπου έμεινε στην ιστορία και μνημονεύεται ακόμα και τώρα».
Διαβάστε ακόμη…