Ποινή… χάδι κι απαλλαγή στον Ολυμπιακό για τη «ζούγκλα» μετά την «άλωση» του ΣΕΦ!

0
97

Όσο ολοκληρώνονται οι στολισμοί για τα Χριστούγεννα, τόσο πλησιάζει το μέσο της σεζόν. Έτσι, στο «Όλα Πράσινα» κρίναμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αξιολογηθούν εν μέρει οι κινήσεις που έκανε ο μπασκετικός Παναθηναϊκός στην καλοκαιρινή (και όχι μόνο) περίοδο. 

Παναθηναϊκός: Μεταγραφές 2021, η αξιολόγηση!

Ακολουθήστε το «Όλα Πράσινα» στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις του Παναθηναϊκού!

Συνολικά, η ομάδα πραγματοποίησε 9 μεταγραφικές κινήσεις. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται του Άλφα Ντιαλό, που αποχώρισε από την ομάδα, και αυτή του Νίκου Χουγκάζ, που παίζει ως δανεικός στον Ιωνικό, άρα δεν θα αναλυθούν στο παρόν άρθρο.

Οι 7 παίκτες που ήρθαν και έμειναν στην ομάδα, θα βαθμολογηθούν από το 1 έως το 10, με το 1 φυσικά να αποτελεί τον χαμηλότερο βαθμό και το 10 τον υψηλότερο. 

Ντάριλ Μέικον Τζούνιορ: 8

Ξεκινώντας με μία από τις πιο επιτυχημένες κινήσεις συνολικά, ο Ντάριλ Μέικον ήρθε στον Παναθηναϊκό με τον τίτλο του «μπομπέρ» της ΑΕΚ, που την περασμένη σεζόν πλήγωσε τους «πράσινους». Φέτος, πέρα από κάποια παιχνίδια, έχει κάνει το step-up στην Euroleague. Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια με την Εφές και την Ζαλγκίρις. όπου πέτυχε 34 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει «ξελασπώσει» την ομάδα και έχει αποτελέσει «μπροστάρη» τις μέρες που ο Νέντοβιτς δεν μπορούσε να αποδώσει. Παράλληλα, χωρίς την προσθήκη κάποιου αξιόπιστου άσσου, έχει αγωνιστεί πάμπολλες φορές στην θέση του οργανωτή. Συνολικά, στην Euroleague μετράει ανά μέσο όρο, 27:18 λεπτά, 16,39 πόντους με 69,6% στα δίποντα, 42,6% στα τρίποντα και 88,5% από την γραμμή των βολών. 

Οκάρο Ουάιτ: 5

Μία από τις κινήσεις που είχε την υπογραφή του Δημήτρη Πρίφτη, ο Οκάρο Ουάιτ υπήρξε πιστός στρατιώτης του Έλληνα προπονητή σε οποιαδήποτε ομάδα πήγαινε. Έτσι, οι περγαμηνές έγραφαν για έναν παίκτη που μπορούσε να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση, παρόλο που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε αυτό το επίπεδο. Όμως, η σεζόν δεν του έχει πάει όπως θα ήθελε. Ο Ουάιτ έχει δυσκολευτεί να βρει τα βήματά του στην ομάδα και σε κάποιους αγώνες έχει αποβεί μοιραίος λόγω της έλλειψης εμπειρίας σε επίπεδο Euroleague. Τα καλύτερά του παιχνίδια ήρθαν με την Φενέρμπαχτσε, όπου είχε 12 πόντους και 9 ριμπάουντ, και με την Μακάμπι, όπου είχε 14 πόντους. Ο Αμερικανός βρέθηκε στην δύσκολη θέση, να καλύψει το κενό που άφησε ο Ντίνος Μήτογλου και μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει. Όμως έχει δείξει σημάδια πως μπορεί να είναι χρήσιμος. Κατά μέσο όρο στην Euroleague έχει 22:30 λεπτά με 7,1 πόντους, 3,9 ριμπάουντ, 41,5% δίποντα, 35,3% τρίποντα και 83,3% ποσοστό ευστοχίας στις βολές. 

Κέντρικ Πέρι: 4

Ο τρίτος συνεχόμενος παίκτης που ήρθε το καλοκαίρι με μηδενική εμπειρία από Euroleague. Έχοντας υπάρξει ένα… κανόνι στο Eurocup, οι εμφανίσεις του στα φιλικά προετοιμασίας και ειδικότερα στο Super Cup, ανέβασαν τον πήχη του Κέντρικ Πέρι πολύ πιο ψηλά από όσο έπρεπε. Ο Αμερικανός ξεκίνησε την σεζόν εφιαλτικά. αφού δεν πέτυχε ούτε έναν πόντο με την Μονακό και από τότε δεν έχει κάνει κάποια μεγάλη εμφάνιση. Εκεί που έχει φανεί πιο χρήσιμος είναι στα αμυντικά του καθήκοντα, όπου έχει βοηθήσει λίγο παραπάνω, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα, δηλαδή ότι διανύει μια κακή σεζόν. Συνολικά, ανά μέσο όρο έχει στην Euroleague 17:21 λεπτά, 4,6 πόντους, 26,5% δίποντα, 29% τρίποντα, 90,9% βολές (βέβαια έχει κερδίσει μόλις 11) και μόλις 2,2 ασίστ. 

Βασίλης Καββαδάς: 2

Ίσως να αποτελεί αδικία για τον ίδιο η βαθμολογία του, από την στιγμή που οι απαιτήσεις πίσω από την μεταγραφή του ήταν ήδη αρκετά χαμηλές και ο χρόνος συμμετοχής του είναι πολύ περιορισμένος. Σίγουρα, κανένας δεν περίμενε πως ο Βασίλης Καββαδάς θα αποτελούσε βασικό στέλεχος του ρόστερ και ως ο τρίτος σέντερ έχει βρει μονάχα χρόνο στην Basket League ,όπου δεν έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς. Ο Βασίλης έχει τις προοπτικές να εξελιχθεί σε παίκτη τύπου «Κασελάκη», δηλαδή σε μια μονάδα με λίγα λεπτά συμμετοχής που πάντα δίνει το 100%. Μέχρι τώρα έχει περάσει και… δεν έχει ακουμπήσει! 

Γιόγκι Φερέλ: 1

Και επειδή αναφέρθηκε η φράση «πέρασε και δεν ακούμπησε», επόμενος στην λίστα είναι ο Γιόγκι Φερέλ. Δυστυχώς, παρόλο που ο Δημήτρης Πρίφτης έλεγε πως δεν θα κινηθεί για κάποιον παίκτη στον άσσο, απλά για να γίνει μια προσθήκη, αυτό έγινε. Ο Φερέλ δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και παρότι που έφτασε στην Αθήνα μόλις 1,5 μήνα πριν, βρίσκεται ήδη στην πόρτα της εξόδου. 5 παιχνίδια στην Euroleague, 8 πόντοι, 1 δίποντο και 2 τρίποντα. Συνολικά, ούτε 40 λεπτά. Μια σκέτη απογοήτευση, που δυστυχώς… δικαίωσε αυτούς που αμφισβητούσαν την κίνηση της ομάδας.

Τζεχαΐβ Φλόιντ: 3

Τελικά, ο Φλόιντ είναι καλύτερος από τον Όγκαστ; Ο 24χρονος σέντερ ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι ως back up του Παπαγιάννη και έχει υπάρξει ακριβώς αυτό. Ο Σίγουρα δεν διανύει μια κακή χρονιά, αν σκεφτούμε ότι είναι η πρώτη του σεζόν στην Euroleague σε μια σχετικά νεαρή ηλικία. Τα καλύτερα του παιχνίδια στην Ευρώπη, ήταν τα πρώτα δύο, όπου με αντιπάλους την Μονακό και την Φενέρμπαχτσε πέτυχε 8 πόντους και στα δύο, με 6 και 2 ριμπάουντ αντίστοιχα. Συνολικά, έχει 52,4% δίποντα, 42,9% βολές και 2,1 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός αυτήν την στιγμή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα.

Τζέρεμι Έβανς: 5

Τελευταίος και όχι τόσο καλύτερος, ο Τζέρεμι Έβανς. Όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι υπήρχε ήδη μουρμούρα γύρω από το όνομα του και το αρκετοί μιλούσαν για έναν παίκτη που θα αποτύχει με την πράσινη φανέλα. Τελικά, μέχρι έναν βαθμό δεν έκαναν λάθος. Η σεζόν που διανύει ο Έβανς είναι κάτω του μετρίου και πολλές φορές έχει δεχτεί κριτική από τους φιλάθλους για τις εμφανίσεις του. Το καλύτερο του παιχνίδι ήρθε με την Βιλερμπάν, όπου ήταν από τους λίγους καλούς παίκτες του Παναθηναϊκού στο παρκέ, αφού πέτυχε 12 πόντους, 4 στα 5 δίποντα και 4 στις 4 βολές, με 6 ριμπάουντ. Η προσαρμοστικότητα και η εμπειρία του, τού έχουν κερδίσει πόντους, καθώς μπορεί να αγωνιστεί και στην θέση «5» πέρα από την καθιερωμένη θέση του στο «4». Έτσι, η μέτρια προς κακή σεζόν που διανύει ο Φλόιντ, έχει ωθήσει τον Πρίφτη να τον χρησιμοποιεί ως σέντερ για να ξεκουράζει τον Παπαγιάννη. Συνολικά φέτος σε 12 παιχνίδια στην Ευρώπη, έχει ανά μέσο όρο 16:52 λεπτά, 4,3 πόντους, 45,7% δίποντα, 28,6% τρίποντα, 86,7% από την γραμμή των βολών και 2,9 ριμπάουντ. 

Όλες οι μεταγραφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου… παίζουν στο SportJournal.gr!

Διαβάστε ακόμη…

Πηγή