Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ: Ο «Ζίβκο» πρόλαβε να το τελειώσει… μόνος του

0
88

Ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο στην Κοπεγχάγη, επικρατώντας με σκορ 1-2, σε μια αναμέτρηση όπου οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου κινήθηκαν σε δύο ταχύτητες: άλλοι επηρέασαν σημαντικά την εξέλιξη του αγώνα και άλλοι παραλίγο να χύσουν την καρδάρα με το γάλα…

Σε ένα παιχνίδι όπου όλα έμοιαζαν να συμφέρουν τον ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυροι» δεν κατάφεραν να ελέγξουν απόλυτα το ρυθμό, μπαίνοντας άνευ λόγου σε περιπέτειες. Ευτυχώς για το γόητρο, τη συνέχεια του Δικεφάλου στον θεσμό του Europa Conference League αλλά και προς όφελος της κατάταξης της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είχε προλάβει να «τελειώσει» μόνο του την αναμέτρηση…

Το τελικό 1-2 φέρνει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του 6ου ομίλου, ολοκληρώνοντας αήττητος τον πρώτο γύρο.

Διαβάστε την κριτική και τις βαθμολογίες του SDNA:

Πασχαλάκης | 5
Είχε προβληματικό ξεκίνημα, με αρκετά εύκολα και αβίαστα λάθη με τα πόδια, αλλά και έλλειψη θάρρους για εξόδους σε φαινομενικά εύκολες σέντρες των γηπεδούχων προς την περιοχή του. Πιστώνεται μια εξαιρετική απόκρουση στο τέλος του αγώνα, στο 84ο λεπτό, χάρη στην οποία διατηρήθηκε το 1-2.

Τέιλορ | 5
Δεν έλειψαν τα λάθη, αλλά σίγουρα δεν έλειψε και το πάθο από τον δεξιό μπακ του ΠΑΟΚ, ο οποίος φάνηκε να έχει εντολή μη προώθησης καθόλη τη διάρκεια του 90λεπτου, εν αντιθέσει με τον έτερο πλάγιο αμυντικό του Ραζβάν Λουτσέσκου, τον Σίντκλεϊ.

Μιχάι | 7
Ήταν πολύ λίγες οι φορές που η μπάλα κατευθύνθηκε προς την εστία του Πασχαλάκη ή πέρασε εντός της περιοχής του ΠΑΟΚ, και αυτό είναι κάτι που πιστώνονται σε σημαντικό βαθμό οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Δικεφάλου, που έκαναν μια δυναμική εμφάνιση στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Μιχαηλίδης | 6
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ο Γιάννης Μιχαηλίδης έπαιξε και πάλι δυναμικά προσπαθώντας να απομακρύνει ό,τι πλησίαζε στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Δέχτηκε μια αρκετά ανόητη κίτρινη κάρτα, δεδομένων των συνθηκών της φάσης του άτσαλου μαρκαρίσματος του και λογικά αυτή ήταν και η αιτία που επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος να αντικατασταθεί στο 74ο λεπτό, ώστε να αποφευχθούν ρίσκα για κόκκινη.

Σίντκλεϊ | 8
Έχοντας ψύχραιμες και σωστές επιλογές με τη μπάλα στα πόδια, ο Βραζιλιάνος μπακ του ΠΑΟΚ προσέφερε ηρεμία και αξιοπιστία στην αριστερή πλευρά, έχοντας παράλληλα σημαντικές παρεμβάσεις στην άμυνα, σε γεμίσματα των γηπεδούχων. Παίρνει μπόνους κυρίως και χάρη στο γκολ που πέτυχε και με το οποίο ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στη Δανία. Σπανίως μπακ φτάνει σε τέτοια προωθημένη θέση και η κεφαλιά του δεν είχε κάτι να ζηλέψει από τους επιθετικούς.

Εσίτι | 6
Σωματώδης και δυναμικός, κράτησε μπάλα και ηρέμησε το ρυθμό όπου χρειάστηκε, αφήνοντας τον Σβαμπ να προωθείται περισσότερο ως συνήθως. Για άλλο ένα παιχνίδι, δε μπορεί να πει κανείς πως ο Εσίτι καθόρισε τα πράγματα.

Σβαμπ | 7
Η βαθμολογία του θα ήταν ψηλότερη αν είχε βοηθήσει περισσότερο στη διαχείριση του ρυθμού, όταν η Κοπεγχάγη πίεζε και ο ΠΑΟΚ δεν είχε λόγο να βιάζεται, είτε στο 0-1 είτε ακόμη και μετά το 0-2. Ωστόσο, ο Αυστριακός μέσος βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο των σημαντικών φάσεων, έχοντας το κλέψιμο στη φάση όπου ο Δικέφαλος «κέρδισε» την αποβολή του Γκραμπάρα, αλλά και την σωστή από άποψη δύναμης και κατεύθυνσης πάσα-ασίστ στον Ζίβκοβιτς στο 0-2.

Ζίβκοβιτς | 8
Ο κορυφαίος του Δικεφάλου, ήταν και πάλι «φονικός». Ο Σέρβος winger έδωσε ασίστ-μισό γκολ στον Στίνκλεϊ για το 0-1 και εκτέλεσε κυνικά για το 0-2 σε μια υπέροχη αντεπίθεση. Ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ στο δεκάλεπτο μεταξύ της αποβολής του Γκραμπάρα και του πρώτου γκολ των Θεσσαλονικέων, ενώ θα μπορούσε να γράψει και περισσότερα στατιστικά, αν οι συμπαίκτες του του μετέφεραν ορθότερα τη μπάλα σε πολλές περιπτώσεις.

Μπίσεσβαρ | 5
Πήρε ρόλο οργανωτή στο κέντρο, αυτή τη φορά από θέση «δεκαριού», άπλωνε ωραία το παιχνιδι, όμως φάνηκε ότι κουράστηκε και δικαίως αποσύρθηκε.

Μιτρίτσα | 4
Προσπάθησε να γίνει επιίδνυνος με την ταχύτητα του, όμως παρουσιάστηκε αρκετά επιπόλαιος αλλά και εγωιστής με τη μπάλα σπαταλώντας επιθέσεις του ΠΑΟΚ με επικίνδυνες προϋποθέσεις για την εστία των Δανών. Από τα λίγα θετικά που κρατά κανείς για τον Ρουμάνο είναι η συμμετοχή του στη φάση της αποβολής του Γκραμπάρα.

Σφιντέρσκι | 3
Ίσως ο αδύναμος κρίκος στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, είχε λάθος επιλογές ή μεταβιβάσεις σε σημαντικές και πολλά υποχόμενες αντεπιθέσεις, ενώ έχασε και ένα μοναδικό τετ-α-τετ στο 34ο λεπτό, που θα μπορούσε να έχει κοστίσει στον Δικέφαλο.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ελ Καντουρί (64′) | 4
Η ποιότητα του σε μυαλό και επαφές είναι εμφανής, ωστόσο όσο αυτή δε συνδυάζεται με ρυθμό, ο Μαροκινός… δεν θα υπάρχει στο γήπεδο ακόμη κι αν παίζει. Συνεισέφερε στην κυκλοφορία αλλά και στην πρόκληση επικίνδυνων καταστάσεων γύρω από την περιοχή της Κοπεγχάγης για περίπου δεκαπέντε λεπτά από την είσοδο του, ενώ έπειτα, όταν και ήταν πολύ απαραίτητος για να κατευναστεί ο ρυθμός των γηπεδούχων που πίεζαν για την ισοφάριση, χάθηκε από το προσκήνιο.

Αουγκούστο (74′) | 3
Η μαλθακή προσέγγιση του στη φάση του γκολ με το οποίο μείωσε η Κοπεγχάγη μένει ως αρνητική εικόνα από τη σημερινή εμφάνιση του Βραζιλιάνου χαφ, ο οποίος μπήκε για να προσφέρει τρεξίματα σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ όφειλε – αλλά δεν πρόλαβε – να ελέγξει και να χαλαρώσει το ρυθμό του αγώνα. Δεν κατάφερε να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βαρέλα (74′) | 5
Μπήκε για να συνεχίσει το αμυντικό έργο του προκατόχου του (Μιχαηλίδη), δεν ευθύνεται στο γκολ της Κοπεγχάγης αλλά ούτε και στην αδράνεια της άμυνας ζώνης στη φάση του 84ου λεπτού, όπου η Κοπεγχάγη κόντεψε να ισοφαρίσει από κόρνερ. 

Άκπομ (83′) | –

Μουργκ (87′) | –

Πηγή