Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για τη νέα εποχή στην ΚΕΔ και αποκάλυψε την πρόταση που θα προωθήσει στο Δ.Σ. της ΕΟΚ.

«Πρώτα από όλα, θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΔ, που λειτουργούσε μέχρι σήμερα και μέχρι πριν λίγες ημέρες, όριζε τους αγώνες, γιατί ακόμα δεν ήμασταν έτοιμοι να ορίσουμε τη νέα ΚΕΔ», ανέφερα αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ στη συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ, προτού προσθέσει:

«Η πρόταση μου προς το Δ.Σ. για τη διαιτησία θα είναι η εξής: Ειδικός σύμβουλος στην ομοσπονδία, επί θεμάτων διαιτησίας και υπεύθυνος διαιτητών-κριτών, είναι ο κ. Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος έθεσε την παραίτηση του στην Ευρωλίγκα. 

Η ΚΕΔ θα είναι τριμελής και η πρόταση μου είναι να είναι πρόεδρος της ο κ. Νίκος Πιτσίλκας. Τα υπόλοιπα δύο μέλη ο κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο κ. Δημήτρης Μπήτης».

Στη συνέχεια ανέφερε: 

«Παράλληλα θα υπάρξει δημιουργία σώματος παρατηρητών. Οι παρατηρητές θα αξιολογούν τις διαιτησίες και θα στέλνουν της αξιολογήσεις αυτές στις ομάδες. Θα υπάρχει και εσωτερικό ranking των διαιτητών βάσει βαθμολόγησης. Αυτό θα ξεκινήσει από τη Stoiximan Basket League και στην εξέλιξη του χρόνου θα πάει και στις υπόλοιπες κατηγορίες, η διαδικασία αυτή.

Βασικό μέλημα είναι να βγάλουμε καλούς διαιτητές που θα πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη, όπως πρωταγωνιστούσαν. Υπεύθυνος για την ΚΕΔ, το σώμα των παρατηρητών και την εκπαίδευση από πλευράς ΕΟΚ, ο κ. Χριστοδούλου. Μόνο. Θα έχει και απόλυτη και αγαστή συνεργασία με την ΟΔΚΕ».

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ – ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή