Η έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό θα συνδυαστεί και με σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, αφού αναμένεται να αποχωρήσει ένας πολύ μεγάλος αριθμός παικτών από τον Σύλλογο.

«Όλα Πράσινα TV»: Κάθε Δευτέρα, 21:00 με 23:00, η κορυφαία Παναθηναϊκή εκπομπή, ζωντανά στις οθόνες σας, εδώ!

Ο Σέρβος τεχνικός είναι αυτός που θα κληθεί να «χτίσει» τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν και πρόθεσή του είναι να γίνουν πολλές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ.

Αυτή την στιγμή, το «Τριφύλλι» έχει περίπου 40 ενεργά συμβόλαια, αριθμός τεράστιος για τον Γιοβάνοβιτς. Ο ίδιος έχει συνηθίσει να δουλεύει με γκρουπ 25-26 παικτών και αυτό θέλει να εφαρμόσει και στον Παναθηναϊκό, ειδικά από την στιγμή που η ομάδα δεν θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το έργο του λοιπόν δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού θα πρέπει σε μικρό χρονικό διάστημα να καταλήξει στους παίκτες που θέλει να διατηρήσει στο «Τριφύλλι» και στη συνέχεια να δουλέψει πάνω στις αποχωρήσεις των υπολοίπων. Με δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα πραγματοποιήσει και αρκετές μεταγραφές, γίνεται αντιληπτό πως οι αποχωρήσεις θα είναι -ή τουλάχιστον θα γίνει προσπάθεια να είναι- πολλές, προσεγγίζοντας ακόμα και τις 15-20!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κληθεί να κάνει ένα γερό «ξεσκαρτάρισμα», τόσο από το ενεργό ρόστερ της φετινής σεζόν, όσο και από τους παίκτες που είχαν παραχωρηθεί δανεικοί. Στο πρώτο γκρουπ ανήκουν ποδοσφαιριστές όπως οι Καραγιάννης, Σερπέζης, Τζαβίδας που δεν βρήκαν ρόλο και χρόνο συμμετοχής, αλλά και παίκτες όπως οι Μπεκ και Αγιούμπ που ουσιαστικά αποτελούν… βαρίδια στον Σύλλογο.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν οι Θεοχάρης, Σέχου, Περέα, Κολοβός και Εμμανουηλίδης, οι οποίοι αγωνίστηκαν μακριά από το «Τριφύλλι» την φετινή σεζόν. Ο Σέρβος τεχνικός πρέπει να αποφασίσει ποιοι από αυτούς μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά στον Παναθηναϊκό και ποιοι θα αποτελέσουν οριστικά παρελθόν.

Αποχωρήσεις βέβαια αναμένεται να υπάρξουν και από τον «πυρήνα» της φετινής ομάδας, τους παίκτες δηλαδή που έπαιξαν κατά την διάρκεια της σεζόν. Ο Γιοβάνοβιτς έχει ζητήσει έναν αριθμό μεταγραφών ακόμα και για την βασική ενδεκάδα, κάτι που θα οδηγήσει παίκτες που είχαν ρόλο στο «Τριφύλλι» στην έξοδο.

Το… εύκολο κομμάτι βέβαια είναι να φτιαχτεί η λίστα των υπό παραχώρηση παικτών. Το δύσκολο έρχεται μετά, αφού ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρει προτάσεις για όσους παίκτες αυτό είναι εφικτό και να φτάσει σε συμφωνία για «σπάσιμο» συμβολαίου σε όσους δεν μπορέσουν να φέρουν κάποια ικανοποιητική προσφορά.

Το σίγουρο είναι πως έρχεται ένα «καυτό» καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό και αν ο 59χρονος τεχνικός μπορέσει να υλοποιήσει πλήρως το πλάνο του, τότε το ρόστερ του Συλλόγου θα είναι ολικά αναδιαμορφωμένο σε σχέση με το φετινό.

Διαβάστε ακόμη…

Πηγή