Το αγαπημένο βίντεο του 2007 είχε συγκεντρώσει περίπου 883 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Ένα από τα πρώτα viral βίντεο του YouTube, το αγαπημένο κλιπ δύο νεαρών Βρετανών αδελφών που είναι γνωστό με τη φράση του, «Charlie bit my finger», έχει πουληθεί για περίπου 760,999 δολάρια.

Το βίντεο δημοπρατήθηκε από την οικογένεια ως NFT, μια μονάδα δεδομένων που πιστοποιεί μια μόνιμη εγγραφή ιδιοκτησίας για ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα.

Εκτός από το ότι είναι ο μοναδικός κάτοχος NFT για το βίντεο, η οικογένεια προσέφερε επίσης στον νικητή της δημοπρασίας την ευκαιρία να δημιουργήσει τη δική του παρωδία του βίντεο με τα πρωτότυπα – αν και πολύ μεγαλύτερα πλέον- αστέρια, τον Harry και τον Charlie Davies-Carr. 

Στο αρχικό κλιπ του 2007, ένας χαμογελαστός μικρός Charlie δαγκώνει το δάχτυλο του αδελφού του, του Harry.

Η οικογένεια μοιράστηκε το πώς σκοπεύουν να ξοδέψουν τα χρήματα σε μια δήλωση στην ABC News, η οποία σημείωσε ότι ήταν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και επαίνεσαν την επιτυχημένη συνεργασία τους με την πλατφόρμα πώλησης NFT Origin Protocol.

«Σκοπεύουμε να συναντηθούμε με τον νικητή για να γυρίσουμε ξανά το βίντεο αυτοπροσώπως», δήλωσε η οικογένεια Davies-Carr. «Ένα σημαντικό στοιχείο σε αυτήν τη δημοπρασία, ειδικά για τον Harry, είναι ότι θα δώσουμε επίσης ένα μέρος των χρημάτων σε bitcoins».

«Τα υπόλοιπα χρήματα που βγαίνουν από τη δημοπρασία θα διατεθούν στη συνέχεια σε ένα ταμείο αποταμίευσης για το κολλέγιο των αγοριών», πρόσθεσε η οικογένεια.

Ένας πόλεμος υποβολής προσφορών ξέσπασε κοντά στο τέλος της μονοήμερης δημοπρασίας του NFT, ωθώντας την τιμή υψηλότερη προτού τελικά αγοραστεί από έναν ανώνυμο πλειοδότη με το όνομα χρήστη «3fmusic».

Το βίντεο ενός λεπτού έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 883,5 εκατομμύρια προβολές στο YouTube από τότε που δημοσιεύτηκε το 2007. Το κλιπ σύντομα θα καταργηθεί από το YouTube, σύμφωνα με έναν ιστότοπο που έχει συσταθεί για τη δημοπρασία του NFT.

Οι πωλήσεις NFT έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες ως μια κερδοφόρα νέα ψηφιακή αγορά. Νωρίτερα φέτος, ο CEO της Twitter Jack Dorsey πούλησε το πρώτο tweet ως NFT για περίπου 2,9 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε ακόμη: Η ζωγράφος με συναισθησία που δημιουργεί εικόνες από μουσική 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Πηγή