Εκδικάστηκε την Πέμπτη (22/4) ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του αντιπροέδρου της, Τάκη Αγραφιώτη, κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας να διορίσει τον Ιάκωβο Φιλιππούση στη θέση του εκτελεστικού γραμματέα.

Επί της ουσίας η πλευρά Ολυμπιακού-Αγραφιώτη προσέφυγε κατά της διαδικασίας, για το γεγονός δηλαδή ότι ο Ιάκωβος Φιλιπούσης ορίστηκε εκτελεστικός γραμματέας μετά από πρόταση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου και απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Κάτι που έγινε μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από το δικαίωμα να προτείνει ο ίδιος το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση. Η “ερυθρόλευκη” πλευρά υποστηρίζει ότι ο εκτελεστικός γραμματέας ορίζεται υποχρεωτικά μόνο μετά από πρόταση του προέδρου.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Τάκη Αγραφιώτη εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Δημακόπουλος και Σπυρόπουλος, οι οποίοι μεταξύ άλλων υποστήριξαν τα εξής:

Ο κανονισμός είναι σαφής και συγκεκριμένος. Πρέπει να εφαρμοστεί και να κριθεί ότι η επιλογή της πρότασης του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ δεν είναι έγκυρη.

Ρητώς καθορίζεται από το Καταστατικό ότι ο εκτελεστικός γραμματέας προτείνεται από τον πρόεδρο. Μόνο εκείνος μπορεί. Ο εκτελεστικός γραμματέας είναι άμεσος συνεργάτης του προέδρου.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης υπέγραψε την σύμβαση με τον Φιλιππούση. Είναι όμως έγκριση αυτό; Υπέγραψε γιατί δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο.

Ο κ. Αγραφιώτης είναι μέλος της ΕΠΟ. Και δεν ψήφισε. Έχει κάθε δικαίωμα και νομιμοποιείται να υποστηρίξει το έννομο συμφέρον του. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Σαν μέλος της Super League νομιμοποιείται και έχει ηθικό συμφέρον”.

Την πλευρά της ΕΠΟ εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Σαράκης και Μπάρτζης, οι οποίοι υπογράμμισαν:

Δεν προκύπτει κάποια βλάβη στα συμφέροντα των αιτούντων. Δεν είναι σαφές το έννομο συμφέρον τους. Ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε του δικαιώματος να προτείνει τον εκτελεστικό γραμματέα. Έχει αυτό το δικαίωμα και προβλέπεται και από το νόμο.

Αν ο νομοθέτης ήθελε, ο πρόεδρος να είναι δέσμιος αυτής της υποχρέωσης, θα υπήρχε και μια ποινή ακυρότητας. Το καταστατικό προβλέπει ρητά ποιος αναπληρώνει τον πρόεδρο. Και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση εκεί.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή ο πρόεδρος είπε να προτείνει ο αναπληρωτής τον ορισμό του εκτελεστικού γραμματέα. Και απείχε της διαδικασίας
”.

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της απόφασης της ΕΠΟ και κατά της προσφυγής του Ολυμπιακού, έκανε ο ίδιος ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, που ήταν παρών και εκπροσωπήθηκε νομικά από τον δικηγόρο, Σπύρο Κλαδά.

Ο κ. Κλαδάς σημείωσε:

Ο πρόεδρος καλείται να προτείνει, αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή ψηφίζει. Αλλιώς θα έλεγε ότι ο πρόεδρος ορίζει, όχι προτείνει.

Ο Ζαγοράκης αποχωρεί από τη συνεδρίαση και λέει ότι δεν έχει πρόβλημα να είναι οποιοσδήποτε ο εκτελεστικός γραμματέας. Και λέει να προτείνει ο αναπληρωτής του. Και υπογράφει χωρίς καμία επιφύλαξη. Θα μπορούσε να πει στον αναπληρωτή, τον κ. Δημητρίου, να τον υπογράψει εκείνος, που τον πρότεινε. Τον υπέγραψε ο πρόεδρος όμως.

Ο Φιλιππούσης βγήκε επειδή ομοφώνως ψηφίστηκε η πρόταση Δημητρίου. Αν δεν είχε δικαίωμα ο αναπληρωτής, πώς θα διοικούνταν η ΕΠΟ χωρίς εκτελεστικό γραμματέα;

Ο Αγραφιώτης λέει ουσιαστικά ότι θα ήθελε περισσότερους υποψήφιους για τη θέση. Δεν μπορεί να στραφεί εναντίον αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ζητάει να διαταχθεί ο Ζαγοράκης να προτείνει εκτελεστικό γραμματέα! Ο Αγραφιώτης δεν κάθισε για να καταψηφίσει. Έφυγε! Δεν έχει έννομο συμφέρον. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Αγραφιώτης είναι μέλη της ΕΠΟ, βάσει των όσων προβλέπει το Καταστατικό. Είναι μέλη της Super League.

Ο Φιλιππούσης εξελέγη με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Γιατί δεν αρκεί να πει ο πρόεδρος ένα όνομα. Πρέπει να ψηφιστεί και από την Εκτελεστική Επιτροπή”.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο έδωσε σε όλες τις πλευρές προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων ως την προσεχή Δευτέρα, συνεπώς η απόφαση θα βγει στην καλύτερη περίπτωση στα μέσα της επόμενης ή της μεθεπόμενης εβδομάδας.

πηγή: sport-fm

44.000€ εγγυημένες* στην 4η περίοδο της Novileague! Ξεκίνα από σήμερα (21+)
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πηγή