Αποκαλυπτικός ήταν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε διαδικτυακή εκπομπή των καναλιών Novasports.

«Όλα Πράσινα TV»: Κάθε Δευτέρα, 21:00 με 23:00, η κορυφαία Παναθηναϊκή εκπομπή, ζωντανά στις οθόνες σας, εδώ!

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού:

Ήταν αποτυχημένη η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό;

«Ήταν μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός έδειξε την δυναμική και την σταθεροποίηση του. Εμείς έχουμε το δικό μας πλάνο, σκοπός μας είναι να γίνουμε μόνιμοι πρωταθλητές στο μέλλον. Βέβαια αν στοχεύεις σε έναν τίτλο και δεν καταφέρεις να τον κατακτήσεις, δεν είναι και το καλύτερο».

Ποια ήταν τα λάθη που έγιναν την φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό;

«Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα. Έφτασε ένα βήμα πριν την διοίκηση πρωτοδικείου. Σε αυτό το διάστημα έχασε αρκετούς παίχτες και μετά από αυτό κλήθηκε με ότι δυνάμεις είχε στα χέρια του να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους παίχτες από την περσινή ομάδα».

Ο 7ος παίκτης έλειψε;

«Το Δεκέμβρη προσπαθήσαμε να ενισχυθούμε, συμφωνήσαμε με τον Ντεροκό, όμως την τελευταία στιγμή δεν ήρθε επειδή φοβόταν τον κορωνοϊό της Ευρώπης».

Ποια λάθη έκανε η ΕΣΑΠ;

«Πρώτα από όλα ήταν λανθασμένο το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων. Μετά την διακοπή από τον κορωνοϊό οι ομάδες έπρεπε να παίζουν κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ενώ από τις 16 Γενάρη μέχρι της 20 Απριλίου υπήρχαν ημερομηνίες, για να διεξαχθούν ομαλά οι αγώνες κάθε Σάββατο».

Ο Αλέξανδρος Ράπτης θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό;

«Προτεραιότητα του Αλέξανδρου αυτή τη στιγμή είναι, ακόμα και για περιέργεια, να αγωνιστεί σε μια ομάδα του εξωτερικού και αυτό θα κοιτάξει να κάνει. Εγώ αυτό που είπα στον Αλέξανδρο είναι να παραμείνει στην Ελλάδα, να μην βιαστεί να φύγει στο εξωτερικό, για να πάρει ακόμα περισσότερες εμπειρίες και νιώσει απόλυτα έτοιμος».

Αν μείνει σε ποια θέση θα αγωνίζεται;

«Η δυναμική του είναι τεράστια, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία και ως ακραίος και ως διαγώνιος. Αυτό το απέδειξε και φέτος, σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό, ανταπεξήλθε σε μια άγνωστη θέση».

Θα ήθελες τον Πρωτοψάλτη στον Παναθηναϊκό;

«Υπάρχει προπονητής που δεν θέλει τον Πρωτοψάλτη στην ομάδα του; Πέρυσι κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να τον εντάξουμε στην ομάδα μας, όμως δεν τα καταφέραμε. Οι συνθήκες δεν ευνόησαν. Κάποιες φορές μπορεί να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή, κάποιες άλλες όχι».

Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη σημαίνει και αύξηση του μπάτζετ;

«Ο Παναθηναϊκός μετά από 10 χρόνια βγαίνει και πάλι στην Ευρώπη. Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση. Αυτό σημαίνει επιπλέον παιχνίδια, άρα ο σχεδιασμός και το στήσιμο της ομάδας πρέπει να είναι “βαρύς”, με πιο πλούσιο πάγκο».

Ποιο είναι το σχόλιο σας, για την απόσυρση του Πανταλέων;

«Θυμάμαι τον Σωτήρη ένα μικρό αδύνατο παιδάκι, τον φέραμε από την Θήρα. Αυτό το παιδί αναπτύχθηκε, δημιούργησε μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα, αναπτύχθηκε, πρόσφερε πολλά στον Παναθηναϊκό και την Εθνική μας ομάδα. Στο τέλος ο Παναθηναϊκός τον τίμησε, όπως του άρμοζε».

Όσον αφορά την Εθνική, στον Παπαλεξίου τι είδες, ποια χαρακτηριστικά του παίκτη ξεχώρισες;

«Πρέπει να τον περιμένουμε, είναι ένα από τα παιδιά που αγωνίζεται σε μια θέση που δεν είμαστε τόσο ισχυροί. Έχει τη μεγάλη δυναμική και πρέπει να τον βοηθήσουμε να την ανάπτυξη. Στις κλήσεις πρέπει σε κάθε θέση να υπάρχουν παιδιά που είναι η συνέχεια της Εθνική μας ομάδας. Μαζί με τους Βετεράνους πρέπει από πίσω να έρχονται σιγά σιγά παιδιά που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια».

Τι έχετε να πείτε για τον Τακουρίδη;

«Ο Τακουρίδης είναι ένας σπουδαίος παίκτης, καταθέτει την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα. Όμως, η Εθνική πρέπει να προχωρήσει».

Τι καινούργιο θα δούμε στην Εθνική;

«Έχουμε δημιουργήσει ένα μοντέλο πάνω σε δύο άξονας, στην ταχύτητα της επιθετικής ανάπτυξης και στο σερβίς. Τώρα στην προετοιμασία θα δούμε τι χαρακτηριστικά υπάρχουν και θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας».

Διαβάστε ακόμη…

Πηγή