ο πρόγραμμά του: «Ξέρουμε τι είναι το μπάσκετ και θέλουμε να κάνουμε το μπάσκετ πιο δυναμικό, να κάνουμε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά στο άθλημα, να φέρουμε χορηγούς και να μεγαλώσουμε την οικογένεια του μπάσκετ. Δεν ξέρω αν είμαστε έκτοι στον κόσμο, αλλά τα δελτία μπάσκετ που βγαίνουν είναι λίγα.Αυτό οφείλεται στην αναξιοπιστία του αθλήματος, στην αναξιοπιστία της διαιτησίας αν και έχουμε πολύ καλούς διαιτητές… Έχουμε εξαιρετικούς Έλληνες προπονητές, αλλά πού εκτιμούμε αυτή την ικανότητά τους; Έχουμε μια Εθνική ομάδα που δεν έχει προπονητή. Εκτιμώ τον κύριο Πιτίνο, αλλά δεν έχουμε κάνει καμία προετοιμασία. Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Ή θα πούμε πάλι για το κακό κράτος που δεν μας δίνει λεφτά;».
Tη στήριξη των σωματείων: «Θα ζητήσουμε από τις ενώσεις να συζητήσουμε. Θα υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ. Όπως βρέθηκαν τα χρήματα για την wild card το 2014, έτσι πρέπει να τα βρούμε και τώρα για να μπούμε σε μια διαδικασία δυναμικής δράσης ώστε να μεγαλώσουμε την οικογένεια του μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση γίνεται σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων, όποιος τα λέει καλά μαζί μας εντάξει, όποιος όχι… Χθες διάβασα πως υπογράφτηκε συμφωνία του ΕΣΑΚΕ με την δημόσια τηλεόραση.
Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Α1, αλλά υπάρχουν άλλα 500 και βάλε σωματεία στο μητρώο και ίσως να γίνουν 900 και περισσότερα αν μπούνε και κάποια άλλα τους επόμενους μήνες. Πώς ακριβώς θα στηριχτεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χωρίς συγκεκριμένες δράσεις; Αν δεν υπάρχουν τα μικρά σωματεία, σε λίγο δεν θα υπάρχουν και οι μεγάλες ομάδες. Οι κορυφαίοι αθλητές βγαίνουν από τις ομάδες της γειτονιάς και εμείς εδώ προσπαθούμε να τις κλείσουμε!».
Τη θέση συμβούλου που είχε στην ΕΟΚ: «Ήμουν σύμβουλος του προέδρου, εκτιμώ την ιστορία του. Έλεγα τη γνώμη μου, δεν συμμετείχα στις αποφάσεις. Δεν είχα διοικητικό ρόλο, αλλά βοηθητικό. Έλεγα τη γνώμη μου στον πρόεδρο, άλλες φορές την άκουγε, άλλες όχι. Δεν ασκώ διοίκηση. Δεν τα άλλαξα όλα σε τρία χρόνια, sorry, γι’ αυτό αποσύρθηκα από εκεί και γι’ αυτό πήγα στη διαδικασία της εκλογής. Δεν μας έδωσε κανένας το δαχτυλίδι. Είμαστε βέβαιοι για τη νίκη κι αυτό πηγάζει από την καθημερινή μας επαφή με τα σωματεία».
Τον αποκλεισμό σωματείων από την εκλογική διαδικασία: «Πρέπει να μπουν και τα υπόλοιπα σωματεία στο μητρώο, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή για να γίνουν οι εκλογές. Πρέπει να τελειώσει αυτό το μαρτύριο για το μπάσκετ. Το να πάμε σε εκλογές του χρόνου για να ενταχθεί και το τελευταίο σωματείο δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει να γίνουν εκλογές για να υπάρξει νέα διοίκηση. Γιατί δεν έκανε η διοίκηση της ΕΟΚ ασφαλιστικά μέτρα στις 20 Γενάρη για να παραμείνει ανοιχτό το μητρώο και το έκαναν την τελευταία εβδομάδα; Εμείς βεβαίως και θέλαμε τα σωματεία, αλλά γιατί περιμένανε τελευταία εβδομάδα; Για να φέρουν αναταραχή; Και μετά με περίσσιο θράσος μιλάνε για δημοκρατία…».
Τις ενστάσεις της διοίκησης της ΕΟΚ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία: «Έγιναν σε άλλες ομοσπονδίες εκλογές με ηλεκτρονικό τρόπο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ας γίνουν οι εκλογές με ό,τι θέλουν. Με ηλεκτρονική ψηφοφορία, με ταχυδρομικό περιστέρι, όπως θέλουν, αλλά με ταυτοπροσωπία. Εμείς είμαστε σίγουροι πως τη δυναμική του μπάσκετ που έρχεται δεν μπορεί να τη σταματήσουν. Το αίσθημα καθήκοντος που έχουν τα σωματεία είναι ψηλό, γιατί τους καταθέσαμε πρόγραμμα μόνο για μπάσκετ. Με καθαρότητα και διαφάνεια».
Το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί στο πλευρό του ο Νίκος Γκάλης: «Είμαι βέβαιος ότι θα γυρίσει στο μπάσκετ. Είμαι βέβαιος πως είναι κοντά μας. Είμαστε οι πιο ακομπλεξάριστοι άνθρωποι στον κόσμο και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ενεργοποιηθούν ξανά οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν το μπάσκετ να ξεκινήσει και πάλι».
Τις υψηλές θέσεις της Ελλάδας στο ranking της FIBA: «Αυτές οι αξιολογήσεις βγαίνουν με τα αποτελέσματα. Δεν είναι επίτευγμα της ομοσπονδίας, αλλά των αθλητών. Δεν αρνήθηκα ότι γνώρισε το μπάσκετ επί των ημερών της διοίκησης αυτής μεγάλες στιγμές, αλλά τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια πηγαίνουμε με αναθυμιάσεις. Ο νόμος επιβάλλει κάποιοι άνθρωποι να φύγουν κι εκείνοι προσπαθούν να μείνουν στις θέσεις τους με κάθε τρόπο. Τις εξελίξεις τις καθορίζουν οι νόμοι σε μια δημοκρατική χώρα. Αν αισθάνονται ότι δουλεύουν μια χαρά οι εθνικές μας ομάδες, ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα λειτουργεί σωστά, ότι το παράνομο στοίχημα δεν αγγίζει το χώρο μας, να μας το πούνε να μην κατέβουμε στις εκλογές».
Το κομμάτι της διαιτησίας: «Όταν μια δουλειά είναι υπεύθυνη, πρέπει να πληρώνεται πολύ καλά. Ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι το σώμα των παρατηρητών, που όμως δεν μπορεί να είναι και στην ΚΕΔ. Ο διαιτητής πρέπει να αξιολογείται και να προβιβάζεται ή να υποβιβάζεται. Όπως συμβαίνει σε έναν παίκτη, βάσει της απόδοσής του. Τα σωματεία θέλουν το 50-50 κι εμείς το ίδιο, από την Α1 κατηγορία μέχρι την τελευταία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στη μεγάλη κατηγορία. Πιστεύουμε πως το να είσαι διαιτητής είναι μια καριέρα. Μπορείς να ανελιχθείς, να γίνεις διεθνής και να πληρώνεσαι καλά. Είχαμε μεγάλο αριθμό τέτοιων διαιτητών, πού πήγαν όλοι αυτοί; Κάτι δεν κάναμε καλά. Πολλές συγγένειες ίσως;».
Τις εθνικές ομάδες: «Η Εθνική Ανδρών θέλουμε να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε προπονητή; Πότε ήρθε τελευταία φορά στην Ελλάδα; Ποιοι είναι οι βοηθοί του; Πότε θα κάνουμε φιλικά; Εκτιμώ τον Πιτίνο, αλλά αδιαφορώ τις γελοιότητες περί αμισθίας. Όταν δεν αμείβεσαι δεν έχεις καμία ευθύνη. Δεν λέω να του δώσουμε ένα εκατομμύριο, αλλά να ξέρει πως εμείς εδώ εκτιμάμε τη δουλειά του με το τάδε ποσό. Κι αυτός να το τιμήσει. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα από προγραμματισμό».