Παρασκηνιακή στήλη αθλητικής ιστοσελίδας αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες του deal του Παναθηναϊκού με τον Μάριο Χεζόνια, προμηνύοντας «χιονοστιβάδα» εξελίξεων στο «στρατόπεδο» του «Εξάστερου».

«Όλα Πράσινα TV»: Κάθε Δευτέρα, 21:00 με 23:00, η κορυφαία Παναθηναϊκή εκπομπή, ζωντανά στις οθόνες σας, εδώ!

Σύμφωνα με την στήλη «Slam Dunk» του «SDNA»«ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει άκρη με τουλάχιστον 4 χορηγούς για να καλύψει το φετινό συμβόλαιο του Χεζόνια. Στη συνέχεια ζήτησε από τη Μπαρτσελόνα να τον παραχωρήσει και ο Κροάτης συνέβαλε στις συζητήσεις με δική του επιστολή προς τους Καταλανούς.

Η Μπαρτσελόνα έβαλε υπογραφή στο συμφωνητικό τη Δευτέρα το μεσημέρι και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. 

Τι απέμενε; Οι δυο option για την επόμενη σεζόν. Η μία με τον παίκτη. Το συμβόλαιο του εφόσον παραμείνει θα είναι λίγο πάνω από εκατομμύριο. Για να έχετε μια εικόνα. Ο Χεζόνια στα 25 του χρόνια έχει κάνει συμβόλαια συνολικού ύψους 22 εκατ. δολαρίων. Πόσο πιο ξεκάθαρο να το κάνει, υπογράφοντας για ένα εκατομμύριο και κάτι, ότι με τον Παναθηναϊκό δεν μπήκε ποτέ σε σοβαρή συζήτηση για λεφτά;

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι ότι η ρήτρα με τη Μπαρτσελόνα είναι στα 400 χιλιάρικα. Εφικτή τόσο πολύ, που ο Χεζόνια από την τρέλα του να ζήσει γεμάτο ΟΑΚΑ, αν δει τα σκούρα μπορεί να την πληρώσει και μόνος του. Με 1,5 εκατομμύριο λοιπόν, στο σύνολο, ο Παναθηναϊκός τελειώνει τη δουλειά το καλοκαίρι αν θέλει. Δηλαδή με τα λεφτά που θα βγάλει από τα μισά διαρκείας που θα πουλήσει.

Το κέρδος του όμως είναι πολύ μεγαλύτερο. Και θα το καταλάβουν όλοι προσεχώς. Γιατί από ότι φαίνεται ο Χεζόνια μπορεί να αποτελέσει την αρχή της χιονοστιβάδας.

Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει κανένα διαδικαστικό θέμα με τον Χεζόνια. Επιλογή του Κάτας είναι να μην τον βάλει να παίξει και έκανε το σωστό και το πρέπον. Γιατί; Διότι ο Χεζόνια έκανε την πρώτη προπόνηση με την ομάδα το Σάββατο. Οι αλλαγές στον ΕΣΑΚΕ γίνονται μέχρι Παρασκευή και ο Κάτας δεν ήθελε να τον δηλώσει χωρίς να τον έχει δει καν. Από βδομάδα λοιπόν η αλλαγή με τον Μακ, αφού πρώτα έχει προπονηθεί με το υπόλοιπο γκρουπ κι έχει αγωνιστεί φυσικά κόντρα στη Μπάρτσα. Όσο μεγάλος παίκτης κι αν είναι κάποιος, χωρίς προπόνηση με την ομάδα, δεν έχει λογική να δηλωθεί. Καλό δείγμα από τον Ισραηλινό».

Διαβάστε ακόμη…

Πηγή