Στις 23 Απριλίου 215 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και 8 Ελληνες θα παίξουν σ’ ένα μοναδικό event στη Ρωσία όπου παρών θα είναι κι ο πρόεδρος της χώρας, ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Ο «Nirvana», μέσω του Gazzetta Weeknend Journal, στέλνει το δικό του μήνυμα, στέκεται στη σημασία που έχει για όλους τους αθλητές αυτή η διοργάνωση και δηλώνει… πανέτοιμος ανυπομονώντας για να πανηγυρίσει άλλη μία νίκη. 

Αυτήν τη φορά μακριά από τα… λαμπερά ρινγκ του Κ1 στην Ιαπωνία!

«Επιστρέφω στην Ευρώπη ύστερα από πάρα πολύ καιρό. Τελευταία φορά ήταν στις 12 Μαρτίου του 2018 όταν έπαιξα στην Ιταλία, όπου νίκησα. 

Υστερα από έναν χρόνο έπαιξα στην Ελλάδα, πάλι με Ιταλό όπου επίσης νίκησε. Από τότε, αγωνίζομαι αποκλειστικά στα ρινγκ της Ιαπωνίας. Λόγω της πανδημίας έχω να αγωνιστώ έναν χρόνο. Ήταν τέτοια εποχή όταν αγωνίστηκα στην Ιαπωνία και πάλι. 

Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ και πάλι στα ρινγκ, που είναι ο φυσικός μου χώρος και θέλω να ευχαριστήσω γι΄ αυτό τη Μαρία Πανταζή και τον Γιάννη Μουστάκα, που με επέλεξαν να είμαι μέσα στην ομάδα των Ελλήνων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σ’ αυτήν τη τόσο σπουδαία διοργάνωση της Ρωσίας», λέει αρχικά στο Gazzetta Weekend Journal ο πρωταθλητής από τον Κορυδαλλό.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Stauros Exakoustidis

Τι ξέρετε γι’ αυτήν τη διοργάνωση;

«Απ’ όσο γνωρίζουμε θα είναι η πρώτη διοργάνωση στη χώρα μετά την πανδημία, θα είναι παρών κι ο Βλάντιμιρ Πούτιν, οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι για τη χώρα εκεί. Θα υπάρχουν πολύ καλοί αθλητές και το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό. 

Αγωνιζόμαστε σε low kick κατηγορία, δηλαδή χωρίς γόνατα όπως είναι οι κανονισμοί στο Κ1. Εχω παίξει στο παρελθόν σε ανάλογη διοργάνωση και έχω πάρει τη δεύτερη θέση σε διοργάνωση της WAKO, οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα στιλ που μου ταιριάζει. Μιλάμε για έναν αγώνα που θα αποτελείται από δέκα δίλεπτα, με επικαλαμίδα κάλτσα.

Εχω να αγωνιστώ καιρό, όπως είπα, δέχτηκα αυτήν την πρό(σ)κληση γιατί θέλω να ξεσκουριάσω αλλά φυσικά και για το έπαθλο».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Πόσο δύσκολο είναι να προετοιμάζεστε εν μέσω πανδημίας με τα γυμναστήρια και στις σχολές κλειστές;

«Προετοιμάζομαι γι’ αυτό εδώ και καιρό. Ξεκίνησαν εντατικές προπονήσεις έναν μήνα πριν το μάθω, άρα είμαι ήδη δύο μήνες φουλ προπονημένος και έχω μπροστά μου άλλο ένα δίμηνο. Πιστεύω ότι θα είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ήδη έχω πιάσει τα κιλά μου, είμαι στα 66. Αγωνίζομαι στα 63, αλλά τα τρία κιλά δεν είναι κάτι. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση – το μόνο που με κράτησε πίσω λόγω του κορονοϊού ήταν οι προπονήσεις σε γυμναστήρια. Ευτυχώς όμως μπορούσα να διατηρήσω σε υψηλό επίπεδο το αερόβιο κομμάτι.

Αγωνιζόμαστε 8 Έλληνες συνολικά. Πέντε άντρες και τρεις γυναίκες, είμαστε όλοι ολοκληρωμένοι αθλητές. Εκτός από μένα θα είναι ο Γιώργος Μουστάκης ο κουνιάδος μου, ο Πέτρος Βαρδάκας, ο Νίκος Παπανικολάου, ο Μανώλης Καλλίστης και από γυναίκες θα είναι οι Κορίνα Παπαχρυσάνθου, Μαρία Τζιαφούλια και Μικαέλα Κολλιοπούλου».

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Stauros Exakoustidis

Πέρα από το αγωνιστικό, σας δίνει και μια ψυχολογική ανάσα;

«Το επίπεδο όλων των αθλητών είναι πολύ υψηλό. Αυτή η διοργάνωση αποτελεί για εμάς και μια ανάσα, μας δίνει ελπίδα ότι σιγά σιγά όλα θα ανοίξουν και θα είναι καλύτερα.

Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τότε θα είμαστε όλοι μας υγιείς, ότι θα κυλίσει ομαλά η προετοιμασία μας και ότι θα φέρουμε μια χαρά στη χώρα μας. Θέλουμε μέσω αυτής της διοργάνωσης να φέρουμε την ελπίδα σε όλες τις σχολές ότι σύντομα θα είναι και πάλι ανοιχτές και θα μπορούν όλοι να κάνουν αυτό που αγαπούν».

Τι σημαίνει για σένα αυτή η διοργάνωση;

«Μου δίνει τη δυνατότητανα ξεφύγω απ’ όλο αυτό που ζούμε τον τελευταίο χρόνο και το περιμένω πως και πως. Εύχομαι υγεία, δύναμη και κουράγιο σε όλους».

Πηγή