Σύμφωνα με την στήλη «Slam Dunk», η διοίκηση του Ολυμπιακού ανακοίνωσε πρόστιμο στους παίκτες της ομάδας μετά τις αλλεπάλληλες ήττες στην Euroleague.

«Όλα Πράσινα TV»: Κάθε Δευτέρα, 21:00 με 23:00, η κορυφαία Παναθηναϊκή εκπομπή, ζωντανά στις οθόνες σας, εδώ!

Συγκεκριμένα, η παρασκηνιακή στήλη «Slam Dunk» της ιστοσελίδας «SDNA» αναφέρει τα εξής:

«Είναι κοινό μυστικό πια ότι η κατάσταση στον Ολυμπιακό δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, για να το πούμε ευγενικά. Ο Ολυμπιακός βγάζει στο γήπεδο αυτό που πάνω – κάτω συμβαίνει και behind the scenes. Είναι καιρό τώρα που η γκρίνια έχει ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια, που υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και οι ήττες μυρίζουν -για την ακρίβεια βρωμάνε- και δεν κάνουν πάντα καλό. 

Όσο κομβική κι αν είναι η απώλεια του Κώστα Παπανικολάου ή του Χασάν Μάρτιν και του Γιώργου Πρίντεζη, δεν νοείται να χάνεις σε τρία δεκάλεπτα με 65-27 από την Εφές και με άλλους 30 πόντους στην Μπασκόνια. Ούτε είναι θέμα ποιότητας παικτών, ούτε κάτι άλλο. 

Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει. Το γυαλί μέσα στην ομάδα έχει ραγίσει. Και για να μην τα πολυλογούμε με τις θεωρίες, πάμε στην ουσία. Η 7η συνεχόμενη ήττα για τον Ολυμπιακό, που στο επίσημο καλεντάρι της Euroleague έχει καταγραφεί ως 8η συνεχόμενη, έχει προκαλέσει τρομερή αναστάτωση εντός της ομάδας.

Και όσοι νομίζουν πως η διοίκηση παραμένει αμέτοχη σε αυτό και παρακολουθεί τις εξελίξεις, κάνουν λάθος. Ακριβώς επειδή περιβάλλει με μεγάλη εμπιστοσύνη τον Γιώργο Μπαρτζώκα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι στο απυρόβλητο, επιρρίπτει την κεντρική ευθύνη στην απάθεια των παικτών. Γι’ αυτό τον λόγο η 2η συνεχόμενη συντριβή μέσα σε διάστημα λίγων ημερών όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη, αλλά προκάλεσε και επιπλέον κλυδωνισμούς.

Το ηλεκτροσόκ έγινε γνωστό λίγη ώρα μετά το παιχνίδι στη χώρα των Βάσκων όταν ενημερώθηκαν οι παίκτες αρμοδίως για κάτι που δεν είχε ακουστεί ξανά στα αποδυτήρια των Πειραιωτών τα τελευταία (πολλά) χρόνια. Η πληροφορία που έχει το «Slam Dunk» δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη, γιατί έχει γίνει γνωστή σε όλους τους παίκτες και σε όλους τους ατζέντηδες και αποτέλεσε θέμα συζήτησης επί σχεδόν μία ολόκληρη μέρα. 

Με εντολή Αγγελόπουλων, λοιπόν, υπήρξε ενημέρωση προς τους παίκτες ότι επίκειται πρόστιμο. Ότι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο αυτό που συμβαίνει και ότι η ομάδα έχει κάνει το χειρότερο σερί στη σύγχρονη ιστορία της στην Euroleague.

Οι παίκτες το συζήτησαν μεταξύ τους και εξ αρχής έδειξαν κατανόηση μεν σε ό,τι αφορά τα παράπονα για την απόδοση, αλλά ήταν κάθετα αρνητικοί στην αποδοχή του προστίμου.

Σήμερα το θέμα συζητήθηκε ξανά μεταξύ των παικτών και όλα δείχνουν ότι οι τόνοι πέφτουν. Και εκείνοι κατάλαβαν τις ευθύνες τους και συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονται ενώπιον δύσκολων καταστάσεων και η διοίκηση από την μεριά της ανέκρουσε πρύμναν και η φωτιά πάει για σβήσιμο, γιατί θα μπορούσε να πάρει πολύ μεγαλύτερη έκταση το θέμα. 

Ο κανονισμός της Euroleague προστατεύει τους αθλητές από κάθε είδους τέτοια μονομερή απόφαση της εκάστοτε διοίκησης. Σε περίπτωση που επιβληθεί από μία ομάδα πρόστιμο, για παράδειγμα ύψους ενός μισθού, επεμβαίνει άμεσα η Ένωση Παικτών και η υπόθεση σταματάει εκεί. 

Βέβαια, τώρα ποια θα είναι η εξέλιξη, ας περιμένουμε να δούμε. Η αντίδραση στο παιχνίδι της Παρασκεύης με τον Ερυθρό Αστέρα θα κρίνει πολλά. Καταλαβαίνει κανείς ότι αν δεν υπάρξει W, ουδείς γνωρίζει την επόμενη μέρα. 

Γιατί αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, μία νέα αποτυχία θα φέρει εξάψαλμο».

Διαβάστε ακόμη…

Πηγή