Τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξασφάλισαν και τυπικά ο Γιάννης Μιτάκης στα ΦΙΝΝ  και η Βασιλεία Καραχάλιου στα Λέιζερ Ράντιαλ.

Η διεθνής ρεγκάτα στο Ιέρ που επρόκειτο να γίνει το διάστημα 17 με 24 Απριλίου ματαιώθηκε λόγω του κορονοϊού και έτσι η Καραχάλιου και ο Μιτάκης “σφράγισαν” τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Καραχάλιου: «Στόχος μου το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η ΕΙΟ από τις 9 Φεβρουαρίου είχε αποφασίσει ότι σε περίπτωση ματαίωσης της διοργάνωσης αυτόματα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα την πάρουν οι  αθλητές και οι αθλήτριες που προηγούνται στην βαθμολογία μετά τον πρώτο αγώνα πρόκρισης “Athens International Sailing Week 2020″. 

Κανονικά θα διεξαχθούν στην Πορτογαλία το παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 από 5 έως 13 Μαρτίου (είναι και εσωτερική πρόκριση για το Τόκιο) και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX από 7 μέχρι 13 του μήνα.

Μιτάκης: «Από το Ευρωπαϊκό της Αθήνας απευθείας στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο»

Στα 470 θα τρέξουν στους άνδρες οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, Βασίλειος Παπουτσόγλου – Ιωάννης Ορφανός και στις γυναίκες οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά.

Στα RSX θα αγωνιστούν οι Βύρωνας Κοκκαλάνης και Κατερίνα Δίβαρη.

Πηγή