Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ προχώρησε στην καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της αγωνιστικής και εκτίμησε πως το γκολ του Ολυμπιακού στον Βόλο, στην περίφημη φάση με το πλασέ του Εμβιλά και τον Χασάν, είναι καθαρό και ορθώς μέτρησε υπέρ των Πειραιωτών και δεν ακυρώθηκε για οφ-σάιντ. Επί της ουσίας ο Βρετανός αρχιδιαιτητής, σύμφωνα με την εκτίμηση του, εξηγεί πως μπορεί ο Χασάν να είναι σε θέση οφσάιντ αλλά «όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με τη μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα».

Αναλυτικά ο Κλάτενμπεργκ τονίζει: «Ο διαιτητής έπειτα από σύσκεψη με το βοηθό καταλόγισε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για παράβαση offside θεωρώντας ότι ένας επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής επηρέαζε τον τερματοφύλακα σε φάση που σημειώθηκε τέρμα. Ο VAR αφού εξέτασε αρκετές γωνίες λήψης συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός του αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του και καταλόγισε γκολ. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για κανονικό γκολ. Τη στιγμή του σουτ προς το τέρμα, ο επιτιθέμενος παίκτης βρίσκονταν σε  θέση offside αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση offside αν δεν αγγίξει τη μπάλα, μπλοκάρει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή ξεκάθαρα επηρεάζει την ικανότητα του τερματοφύλακα να παίξει τη μπάλα.

Όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με τη μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα. Συνεπώς καθώς ο επιτιθέμενος δεν άγγιξε τη μπάλα το γκολ πρέπει να κατακυρωθεί»

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ασχολήθηκε εκτενώς και με το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ χωρίς πάντως να υπάρχει κάποια σοβαρή αμφισβητούμενη φάση ή κάποιο διαιτητικό λάθος.

Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

Πηγή