«Εγώ λέω στον Μπέο και στον κάθε Μπέο, ότι οι τέσσερις μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ βρίσκουν πιο εύκολα συμβόλαια λόγω εμπορικότητας. Και μην ανησυχείτε για το πρωτάθλημα. Θα βρεθούν άλλες δέκα ομάδες, με κόσμο και ανεξάρτητες, με φιλάθλους και υπαρκτούς ιδιοκτήτες. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που είναι ο Βόλος του Μπέου!».

Τάδε έφη ο Κώστας Καραπαπάς πριν από λίγο στην τηλεδιάσκεψη της Super League για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της επόμενης σεζόν.

Όπως ίσως ήδη παρατηρήσατε; Η άποψη του Ολυμπιακού παραμένει παγιωμένη. Και εκφράζεται με τρόπο λιτό και κατανοητό. Είναι μια χαρά ιδέα η κεντρική διαχείριση και πλέον τη συναντάς παντού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν συναντάς όμως πρωταθλήματα με ομάδες-φαντάσματα που κανείς δεν ξέρει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Ομάδες χωρίς κοινό που λες και… κατασκευάστηκαν σε μια νύχτα. Ομάδες με εγκαταστάσεις που δεν παραπέμπουν επ ουδενί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δη στη μεγάλη κατηγορία. Αν δεν προκύψει επιτέλους μια τέτοια «ειλικρινής συζήτηση» στον συνεταιρισμό, δεν μπορεί να υπάρξει και άλλη ατζέντα.

«Mιλάμε για κεντρική διαχείριση όταν πρώτα δεν έχουμε λύσει το θέμα με τα γήπεδα και παίζουμε σε χωράφια και όταν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο ομάδες χωρίς φιλάθλους και ιστορία και με σκιές στην ιδιοκτησία. Και ομάδες δορυφόροι. Είναι δυνατόν να έχουμε ομάδες χωρίς γήπεδο, χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς φιλάθλους, χωρίς όνομα στις μετοχές τους; Έτσι θα μιλήσουμε για κεντρική διαχείριση; Έτσι θα πάμε σοβαρά στην επόμενη μέρα για το ποδόσφαιρο; Δηλαδή με ομάδες δορυφόρους και με κάποιους υποτακτικούς που βγάζουν ανακοινώσεις για να ικανοποιήσουν αυτούς που τους χρηματοδοτούν;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού στην τοποθέτηση του.

«Ακόμα όμως και σε αυτό το θέμα πάμε ανάποδα. Αντί να γίνει μια σοβαρή τεχνοκρατική προσέγγιση και να πούμε ότι θα δουλέψουμε κάποια σενάρια, θα δούμε τους παρόχους και θα συζητήσουμε εμείς λέμε γενικά και αόριστα αν δεχόμαστε κάτι που δεν ξέρουμε τι είναι; Ποιά κεντρική διαχείριση να δεχτούμε; Από ποιό πάροχο; Με ποιά ποσά; Για ποιά διάρκεια; Φιλολογική κουβέντα θα κάνουμε;» πρόσθεσε. Για να καταλήξει: «Εν πάση περιπτώσει εμείς θέλουμε ένα μόνο πράγμα. Να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο και για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα από όλα να ξεμπερδεύουμε με τα εξαπτέρυγα και τους υποτακτικούς. Ο Ολυμπιακός στο παρελθόν έχασε εκατομμύρια από το δικό του συμβόλαιο για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο και να έχουν όλοι τηλεοπτική στέγη, αλλά με αερολογίες δεν πάμε μπροστά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή