Ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στα social media.

«Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δημήτρης Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τοποθέτηση υπερ του Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στον «Λουκά» της 17Ν παρέχεται «με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, κάθε δυνατη ιατρική φροντίδα», αλλά «προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης». Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας με δήλωσή του που ανέβασε στα social media έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της για να μην χάσει τη ζωή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Έγραψε χαρακτηριστικά: « «Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα,  σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί. Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν. Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται».

Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση υπενθύμιζαν ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». «Ενας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντι να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του», υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά από τη κυβέρνηση.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή
Author: