Για την κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία ευνοεί την μετάδοση του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

«Θα έχουμε μια δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας», είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Τώρα ο,τι συμβαίνει» για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χαμηλές θερμοκρασίες που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια» βοηθούν στη μετάδοση του ιού, αφού μένουμε περισσότερο στο σπίτι.

Ο διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί στις κλίνες του νοσοκομείου υπογραμμίζοντας την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας. «Βλέπουμε μια μικρή πίεση στις ΜΕΘ, όμως υπάρχει αυξάνουσα πορεία. Είμαστε σε αυξημένη επιτήρηση για να μη φτάσουμε σε επιθετική αύξηση κρουσμάτων. Πρέπει να δείξουμε υπομονή αυτούς τους 2-3 τελευταίους μήνες».

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο είναι αναγκαία η λήψη επιπλέον μέτρων ενώ τα σχολεία, ειδικά τώρα με την κακοκαιρία θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά. O κ. Δημόπουλος υπογράμμισε ότι τα παιδιά έως 14 ετών έχουν μικρή επίδραση στη διάδοση της πανδημίας, ενώ σημείωσε ότι ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι αερογενής μέσω σταγονιδίων και όχι μέσα από αντικείμενα (π.χ. μάσκες). «Έχουμε ορίζοντα μερικών μηνών ακόμη που μοιραία θα πειραματιζόμαστε με τα μέτρα για να ελέγξουμε την κατάσταση», ανέφερε.

Πηγή: ethnos.gr
 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή
Author: