Περιστατικά αστυνομικής βίας καταγγέλλουν οι φοιτητές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια εναντίον του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία και την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια.

Στη Βουλή και εν μέσω αντιπαραθέσεων και διαδηλώσεων ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, του υπουργείου Παιδείας το οποίο προβλέπει την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star φοιτητές καταγγέλλουν αστυνομική βία, κατά την διάρκεια των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων, κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

«Κάποια στιγμή με ρίχνει κάτω ένας άντρας της ομάδας ΔΡΑΣΗ, πέφτω ανάσκελα και τον βλέπω από πάνω μου με ένα κομμάτι ξύλο, να το κατεβάζει κατά πάνω μου. Εγώ αντιστάθηκα, έβαλα το χέρι μου για να αποφύγω τα χειρότερα. Αν δεν το είχα βάλει θα έβρισκε και πάλι πρόσωπο, θώρακα κλπ. Το ξύλο με βρήκε στον αγκώνα» αναφέρει χαρακτηριστικά φοιτητής της Βιολογίας.

«Δεν υπάρχει ποτέ αντιεξουσιαστής που να μην λέει ότι από άτομο της ομάδας ΔΡΑΣΗ» ήταν τα λόγια του γενικού γραμματέα ειδικών φρουρών Στράτου Μαυροειδάκου. Ωστόσο από την πλευρά τους οι φοιτητές καταγγέλλουν όπως φαίνεται και από τα πλάνα του drone που έδωσε η αστυνομία, ότι άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ ανέβαιναν με τις μηχανές τους στο πεζοδρόμιο, που ήταν γεμάτο διαδηλωτές στην οδό Ρήγα Φεραίου στα Προπύλαια, καθώς επίσης και σε άλλα σημεία της Αθήνας.

«Άρχισα να τρέχω μαζί με άλλους φοιτητές, ήταν δυο σταματημένα αυτοκίνητα σε φανάρι και πήγα να περάσω ανάμεσα από αυτά τα δυο αυτοκίνητα. Εκείνη την στιγμή ήρθαν δυο μηχανές, η μια αριστερά μου και η άλλη δεξιά μου και η μια κάπως μου πάτησε το αριστερό μου πόδι…» ήταν τα λόγια φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε τα εξής: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει παρασυρθεί από μηχανάκι της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Έκαναν συλλήψεις. Κατά την διάρκεια των συλλήψεων όπως γνωρίζετε υπάρχει συμπλοκή και από την συμπλοκή χρησιμοποιείται η νόμιμη αστυνομική βία…»

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, φοιτητής συνελήφθη επειδή όπως καταγγέλλει τραβούσε βίντεο με το κινητό του αναφέρει συνωστισμό στην ΓΑΔΑ. «Μου λέει να κλείσω το βίντεο, εγώ αρνούμαι ευγενικά, προκαλείται μια ένταση και με συλλαμβάνουν. Μεταφέρομαι στην ΓΑΔΑ, σε έναν διάδρομο 3 επί 9 μέτρα περίπου με 25 άτομα, χωρίς αποστάσεις, χωρίς εξαερισμό, χωρίς παράθυρο, χωρίς τίποτα» ήταν τα λόγια του εν λόγω φοιτητή.

Στο νοσοκομείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως τραυματισμένος με βγαλμένο ώμο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ο γιος του Νίκου Μαρκάτου, πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου. «Παρέστην μάρτυς, πάρα πολλών περιστατικών, στον Ερυθρό Σταυρό όπου προσήχθηκαν άνθρωποι, που είχαν σπασμένα δόντια, κοπέλα είχε πατηθεί από μηχανάκι της αστυνομίας…» ήταν τα λόγια του κ. Μαρκάτου.

Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί πως την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν, τα όσα κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Θεσσαλονίκη, όπου άντρας των ΜΑΤ χτυπάει με αγκωνιά νεαρό. Στην συνέχεια ένας άλλος τον κλωτσάει, ενώ ένας τρίτος τον χτυπάει στον αυχένα με γκλοπ. 

 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή
Author: