Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία πως εταιρίες κούριερ αποκρύπτουν κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία έχουν εντοπιστεί σε εργαζόμενους τους προκειμένου να μην κλείσουν.

Καταγγελία ότι οι εταιρίες κούριερ και ιδιαίτερα οι franchise προτιμούν να κρύβουν ότι βρέθηκαν θετικοί οι εργαζόμενοί τους για να μην κλείσουν για όσο διάστημα διαρκεί η ιχνηλάτηση αλλά και η απολύμανση του χώρου έκανε ένας διανομέας και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων  Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιιχειρήσεων.

Ο κούριερ, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του μίλησε  στο GRTimes.gr, όπου και κατήγγειλε ένα περιστατικό, που έγινε την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, σε franchise κατάστημα γνωστής εταιρίας ταχυμεταφορών στον Άλιμο.

«Συμβαίνει συνέχεια. Εντοπίζεται κρούσμα στην επιχείρηση και πρέπει να παρέμβουμε εμείς για να ειδοποιήσουν τον ΕΟΔΥ και να γίνει η διαδικασία ιχνηλάτησης και απολύμανσης του χώρου. 

Τη Δευτέρα ένας συνάδελφος ο οποίος εργάζεται ως διανομέας σε γνωστό franchise κατάστημα στον Άλιμο, δεν αισθανόταν καλά, υποβλήθηκε σε τεστ κορoνοϊού και βγήκε θετικός.

Η δική μου εμπειρία λέει ότι ένας διανομέας έρχεται σε επαφή με περισσότερα από 50 άτομα την ημέρα, αλλά και με πολλούς συναδέλφους. Ο ιδιοκτήτης του franchise καταστήματος, δεν έχει ειδοποιήσει ακόμη τον ΕΟΔΥ και οι εργαζόμενοι πάνε κανονικά στη δουλειά τους. Αντίστοιχο περιστατικό έγινε και πριν λίγο καιρό. 

Βρέθηκε θετικός εργαζόμενος και ο ιδιοκτήτης δεν μίλησε, μέχρι που βρέθηκε και δεύτερος και τότε αναγκάστηκε να το κλείσει. Κανείς τους δεν κλείνει το κατάστημά του αν δεν πιέσουμε γιατί είναι τεράστια οικονομική ζημιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την Παρασκευή (12/2), μέλη του σωματείου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο εν λόγω κατάστημα στον Άλιμο, όπου και απαίτησαν να κλείσει μέχρις ότου να υποβληθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε τεστ κορωνοϊού. Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης διαμήνυσε μέσω μίας υπεύθυνης, πως θα κάνει τα απαραίτητα, χωρίς να έχει επικοινωνήσει ωστόσο με τον ΕΟΔΥ μέχρι αυτή την ώρα. 
 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή
Author: