Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα μέτρα θα αποδώσουν καθώς πάρθηκαν έγκαιρα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στο Open για το πώς βίωσε ο ίδιος τον κορωνοϊό, καθώς είχε βρεθεί θετικός, μόλις 10 ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο. Όπως είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δεν γνωρίζει πού κόλλησε κορωνοϊό. Σημείωσε δε, ότι εάν το είχε ο ίδιος παραβλέψει, τα συμπτώματα παραπέμπουν σε απλό κρυολόγημα. «Τα πρώτα συμπτώματα όταν νοσείς δεν πρέπει να τα αγνοείς γιατί μπορεί να κολλήσει τους γύρω του. Κι ίσως ο ιός εξελιχθεί και σε πνευμονία. Εκείνο το πρωί ένιωθα άσχημα αλλά είχα μικρό ιικό φορτίο», είπε.

Σχολιάζοντας το αν θα προλάβουμε να ανακόψουμε το κύμα του ιού και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι τα μέτρα έχουν παρθεί έγκαιρα και θα αποδώσουν. «Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στην Ελλάδα ανιχνεύτηκε σε ελάχιστους. Ο ιός τρέχει κι εμείς προσπαθούμε να τον αναχαιτίσουμε για αυτό πήραμε μέτρα» τόνισε ενώ σημείωσε ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει τουρισμός, αφού τον Μάρτιο αναμένονται πολλές δόσεις του εμβολίου και  θα έχουμε έναν ικανό εμβολιασμό του πληθυσμού μέχρι το Πάσχα.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή
Author: