Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του Προμηθέα, καθώς τις επόμενες μέρες μοιάζει πιθανό να ζητηθεί παρέμβαση εισαγγελέα για την αναμέτρηση των Πατρινών, κόντρα στον ΠΑΟΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ανοίγει άμεσα φάκελος από την ΕΟΚ.

Από το απόγευμα της Κυριακής άνοιξε ένα μεγάλο θέμα με τα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας και έφτασε ως και την Εθνική ομάδα. Όπως έγινε γνωστό, προ ημερών, οι διεθνείς παίκτες του Προμηθέα αποκλείστηκαν από την αποστολή της «γαλανόλευκης» για τα παιχνίδια στη «φούσκα« της Λετονίας, καθώς οι παίκτες της ομάδας του Μάκη Γιατρά ήρθαν σε επαφή με άτομα που ήταν θετικά στον ιό.

Έπειτα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ οι Πατρινοί ανακοίνωσαν τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού (2 σε μέλη της ομάδα και 1 παίκτη), κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

Η ΑΕΚ αρχικά πήρε την απόφαση να μην επιτρέψει στους διεθνείς της (Κατσίβελη, Χρυσικόπουλο, Μωραϊτη) να προπονηθούν με την «γαλανόλευκη» καταγγέλλοντας πως οι άνθρωποι του Προμηθέα ήξεραν εξ αρχής πως υπήρχαν κρούσματα εντός της ομάδας και τα απέκρυψαν.

Έπειτα από διαβουλεύσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων ανάμεσα στην ομοσπονδία και την Ένωση το κλίμα άλλαξε όσον αφορά τους διεθνείς, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην αποστολή και θα ταξιδέψουν κανονικά στη Ρίγα με την υπόλοιπη ομάδα.

Τι συνέβη όμως και άλλαξε το κλίμα;

Η ΕΟΚ έδωσε διαβεβαιώσεις στην ΑΕΚ πως θα υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι Προμηθείς την κατάσταση. Διότι στην ΕΟΚ ήταν θορυβημένοι με το πώς διαχειρίστηκε ο Προμηθέας τα κρούσματα που είχε και θέλουν απαντήσεις για το εάν αυτά ήταν πριν ή μετά τον ημιτελικό της Παρασκευής.

Η ομοσπονδία θα ανοίξει φάκελος από την Δευτέρα (15/02) καθώς υπάρχουν πολλές πληροφορίες που έχουν φτάσει και στην Ομοσπονδία για παραβάσεις του πρωτοκόλλου κι έχουν σπείρει το ζιζάνιο της αμφιβολίας, κάτι που οδηγεί τα αρμόδια όργανα να πάρουν τα μέτρα τους για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η απόφαση αυτή έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε η Ένωση να αλλάξει στάση και να ανάψει… πράσινο για να ενσωματωθούν οι διεθνείς στη αποστολή της «γαλανόλευκης» για Λετονία. Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος της διαμάχης που προκλήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Άλλωστε, η ΑΕΚ τήρησε τα πρωτόκολλα κατά γράμμα και μάλιστα ανάμεσα στους παίκτες που θα κάλυπταν το κενό των παικτών των Πατρινών που έμειναν εκτός ήταν και ένα μέλος του δικού της ρόστερ (Δημήτρης ΜωραΪτης). 

Όπως γίνεται κατανοητό, η υπόθεση αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμα, με την επικείμενη παρέμβαση εισαγγελέα για τον ημιτελικό Κυπέλλου της Θεσσαλονίκης να φέρνει νέα δεδομένα και να αλλάζει άρδην το τοπίο…

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή
Author: