Ο Λεμπρόν Τζέιμς σήκωσε το… γάντι και απάντησε στον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να μιλάει για πολιτικά θέματα, επαναφέροντας στην επικαιρότητα δηλώσεις του Σουηδού σταρ που έγιναν το 2018.

Μια άτυπη κόντρα άρχισε τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστές τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και τον Λεμπρόν Τζέιμς. Ο πρώτος ζήτησε απο τον ηγέτη των Λέικερς να μιν παίρνει θέση για πολιτικά θέματα, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο. 

Με το πέρας του αγώνα με τους Μπλέιζερς ο «Βασιλιάς» απάντησε. «Δεν συμφωνώ. Στο τέλος της ημέρας δεν θα βγάλω τον σκασμό για πράγματα που είναι λάθος. Μιλάω για τους ανθρώπους μου, μιλάω για ισότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για τον ρατσισμό, για να ψηφίζει κάποιος, για όσα γίνονται στην κοινότητα μας. Ήμουν μέρος της, έβλεπα τι συμβαίνει, βλέπω ακόμα τι συμβαίνει, έχω πάνω από 300 παιδιά στο σχολείο μου που περνάνε τα ίδια και χρειάζονται φωνή και εγώ είμαι η φωνή τους.

Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μου για να λέω όσα συμβαίνουν όχι μόνο στην κοινότητα μου, αλλά σε όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται να μείνω στον αθλητισμό. Καταλαβαίνω πόση δύναμη έχει η φωνή μου. Είναι αστείο που το λέει πάντως. Γιατί το 2018, όταν ήταν στην Σουηδία, μιλούσε για τα ίδια πράγματα. Ένιωθε ρατσισμό για το επώνυμο του στο γήπεδο. Σωστά; Ναι. Είμαι ενημερωμένος. Με λάθος άνθρωπο τα έβαλε. Κάνω τα μαθήματα μου».

Ποιες ήταν οι δηλώσεις του 2018 στις οποίες αναφέρθηκε; «Εάν το όνομά μου ήταν Σβένσον ή Αντερσον ή εάν ήμουν ξανθός, τότε τα media στη Σουηδία θα με υπερασπίζονταν. Αντιθέτως, μου επιτίθενται ακόμα, επειδή είμαι ο Ιμπραΐμοβιτς. Είναι καμουφλαρισμένος ρατσισμός και είμαι 100% σίγουρος γι’ αυτό», ήταν τα λόγια του Ιμπραϊμοβιτς τότε.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή
Author: