Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, ο Άρης έχει όλα τα στοιχεία που οφείλει να διαθέτει κάθε ομάδα που θέλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, εκτός από ένα. Το γκολ. Προφανώς δεν συμπεριλαμβάνεται στις πιο παραγωγικές ομάδες του πρωταθλήματος, αυτό μαρτυρούν και τα 27 γκολ που έχει σημειώσει σε σύνολο 22 αγώνων, τουλάχιστον όμως στον πρώτο γύρο είχε συνέπεια έχοντας 20 γκολ σε 12 αγώνες. Αυτή χάθηκε στον δεύτερο γύρο καθώς σε σύνολο 10 αγώνων περιορίστηκε στα επτά γκολ, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε πέντε παιχνίδια δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Το πρόβλημα της ομάδας του Άκη Μάντζιου εντοπίζεται περισσότερο στην εκτέλεση και λιγότερο στη δημιουργία. Στα αξιοσημείωτα στοιχεία είναι ότι για να πετύχει επτά γκολ χρειάστηκε να έχει συνολικά 101 τελικές προσπάθειες. Εξίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι από το σύνολο των τελικών προσπαθειών, οι 54 ήταν με σουτ εντός περιοχής! Δηλαδή, στην πρώτη περίπτωση (7/101) το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του ξεπερνά το 1 γκολ σε 14 τελικές προσπάθειες και στη δεύτερη (7/54), χρειάζεται 7.7 σουτ εντός της περιοχής για να βρει ένα γκολ!

Πέραν του περιορισμένου αριθμού τερμάτων που παίρνει ο Άρης από τα φορ, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει από την αρχή του πρωταθλήματος, ένα δεύτερο έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, ο Μπρούνο Γκάμα ήταν εκ των οδηγών των «κίτρινων», αλλά για να βρει κάποιος το τελευταίο τέρμα του Πορτογάλου θα πρέπει να κοιτάξει πίσω και να σταματήσει στις 13 Δεκεμβρίου 2020 και στο εύστοχο πέναλτι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο σκόραρε για τελευταία φορά στη νίκη επί του Βόλου (1/7/2021) στο «Κλ. Βικελίδης», ο Ματέο Γκαρσία παραμένει δίχως γκολ στο πρωτάθλημα, ο Ντάνιελ Μαντσίνι έχει μείνει στο γκολ επί του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ ο Σάντε Σίλβα έχει περιοριστεί στα δύο γκολ.

Στο ερώτημα, πώς ο Άρης διατηρείται ψηλά στη βαθμολογία από τη στιγμή που δυσκολεύεται να σκοράρει, η απάντηση είναι απλή κι επίσης βγαίνει μέσα από τη στατιστική. Διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την αμυντική ικανότητά του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα ίδια δέκα παιχνίδια, οι αντίπαλοι των «κίτρινων» είχαν τις μισές τελικές προσπάθειες (σ. σ. 51). Όπως δηλαδή δεν βάζει γκολ, ο Άρης δεν δέχεται κιόλας γιατί τα έξι τέρματα παθητικό σε σύνολο δέκα αγώνων δεν είναι κακός απολογισμός.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή
Author: